Problem czy zaleta? Dlaczego tak dużo młodych ludzi jest otyłych?

Komentarze (78)
napisał  

#86 Też jestem gruba i dobrze mi z tym

paź 01, 2024 20:59

,

#80 Raczej problem. Zdrowotny przede wszystkim, pozniej estetyczny. Niestety ja też to widzę wokoł siebie, to niesamowite jak ludzie nie dbaja o swoje zdrowie i nic sobie z tego nie robią, a pozniej ledwo co chodzą i smierdzą na odległość czesto, bo przejscie stu metrów, to nielada wysiłek dla nich. Z obserwacji widzę ze prym wiodą Niemcy, ale Włochom tym na południu też niczego nie brakuje, sa niscy i z nadwagą, ale mniejszą niż Niemcy. Niemieckie kobiety, to jakby monstra, bo wysokie i potężne. Północ Włoch jakby bardziej fit, ale tu duża kultura uprawiania sportu, jakiegokolwiek, ale jednak pomaga im utrzymac formę. Nawet kobiety 50+ są super zadbane w większości, nie są zrobione sztucznie, a właśnie tak zdrowo wygladajace.

paź 01, 2024 19:52

#67 Geny to jedno, choroby to drugie. Ale jest też trzecie. Stres. Trzeba też rozdzielić ludzi otyłych od "przy kości". No jeszcze jedno, samoakceptacja. Jak ktoś czuje się piękny to i otoczenie ich tak postrzega. Wszystko jest w głowie.

paź 01, 2024 19:33

#53 Chyba odmaszeruje. Jestem zbyt zadowolona dziś, by kogoś przekonywać, z jakiego powodu jest otyłość 😁

paź 01, 2024 19:13

#43 Myślę jak i wielu myśli, ze nie problemem jest odżywianie ale brak ruchu; bo 'zawsze coś ciekawego leci światłowodem' wiec nie pójdę na spacer. Kolegów mam w grze wiec po co m z nimi gadać poza netem.  Na wuefie ćwiczyć nie będę bo po nim jest matma i będę śmierdzieć itd itd...zawsze jest powód aby uniknąć ruchu. Kiedy dodam maDki tylko  ode mnie z bloku wiozące bombelki do szkoły 300 metrów dalej, mamy całość dramatu zwanego otyłością. Ktoś tak fajnie skonratowal:"30 lat temu na 30cioro dzieci bylo najwyzej dwoje z nadwagą. Dzisiaj na 20scioro dzieci w klasie, dwoje ma prawidłową wagę" Kiedy patrzę na te tłumy dzieciaków w KFC Macu Pizza Hut i innych tego typu szybkich jadlodajniach, o kazdej niemal porze dnia, to jest mo slabo

paź 01, 2024 19:05

,

#37 Ale czy to jest możliwe że tak wysoka otyłość jest spowodowana niewiedzą?

paź 01, 2024 18:59

#36 Zgadzam się z Theo że nieświadomość i brak refleksji 

paź 01, 2024 18:57

#28 Znam ludzi, ktorzy wpieprzaja tonami i nie tyja. A teraz badz gruby i powiedz, ze nie jesz duzo...

paź 01, 2024 18:55

#10 uważasz że choroba może być powodem otyłości?

paź 01, 2024 18:43

#7 Jesteś szlachcic, musisz być gruby🤣

paź 01, 2024 18:40

#5 Otyłość nigdy nie była i nie będzie zaletą z punktu medycyny. Jeśli ktoś gustuje w takim rodzaju sylwetki to fetysz czy po prostu go to podnieca. Otyłość także być spowodowana chorobami ale najczęściej to powód złego odżywiania i braku ruchu.

paź 01, 2024 18:36

#3 Przez wysoko przetworzoną żywność, przez cukier który jest wszędzie i przez nieubłagalny bilans energetyczny

paź 01, 2024 18:35

,

#2 Dziecinne pytanie.Brak ruchu,nieświadome spożywanie kalorii,choroby.Proste  jak jebanie.

paź 01, 2024 18:32