Dodawanie pomidorów w jakiejkolwiek formie do "kapuśniaku" to profanacja! ....Zupa z kapusty czy to kiszonej czy "młodej" ma smakować głównie kapustą...Się odezwał znawca tylko własnych smaków....tfuuuu

Komentarze (36)
napisał  

#37 Jak mi ktoś ugotuje i poda pod ryj, to może być i z pomidorem😁jeszcze podziękuję.

lis 22, 2024 22:30

Karol , 53

#35 Takie tam zapisy znalazłem w podręczniku kulinarnym ...Tradycyjny kapuśniaczek nasze mamy i babcie gotowały na żeberkach z dodatkiem wędzonego boczku lub kiełbaski. Takie cięższe mięsa stosuję jesienią oraz zimową porą do zupy z kwaśną kapustą. Teraz w okresie wiosenno letnim gotuję na lżejszych porcjach mięsa drobiowego. W dalszej części przepisu podaję moment, kiedy dodać boczek wędzony lub kiełbaskę. Ilość soli oraz koncentratu pomidorowego dobieramy oczywiście według własnego smaku. Ja dodaję stopniowo po pół łyżeczki, po czym mieszam i próbuję... Więc czy ja wiem 🧐🤔dla mnie to kapuśniak tylko na kieszonej kapuście żeberkach i boczku. Z młodej to z przecierem. Ale jak świat długi i szeroki każdy lubi lub robi jak chce 😁

lis 22, 2024 22:28

Karol , 53

#26 Ja nie lubię kapuśniaku na słodko, ale jeśli już to tylko z pomidorami. Bez nich jest beznadziejny totalnie

lis 22, 2024 22:16

,

#14 Ale proszę nie mieszać pomidorowej z kapuśniakiem. Bądźmy poważni

lis 22, 2024 21:41

#9 :)

lis 22, 2024 21:36

#8 Hmmm

lis 22, 2024 21:36

#7 Każdy je wedle uznania, równie dobrze może jesc kapuste z chrzanem. Jeśli tylko smakuje. Po co sie tak hmm bulwersowac

lis 22, 2024 21:36

#6 Tak serio

lis 22, 2024 21:35

#5 Żartuję

lis 22, 2024 21:35

#4 Fire in the holl

lis 22, 2024 21:34

#3 Na stos go

lis 22, 2024 21:34