To się kruszy:) zakwas coraz lepszy bo starszy:) wypiek kolejny jeszcze lepszy wyszedł... A rano rybka też wpadła ładna:)

Jak się kroi ....Jak się kroi ....
Komentarze (13)
napisał  

#6 Dodaj gotowanego ziemniaka do ciasta aby zbyt szybko nie wysychał.Poza ww dodaję trochę chrobotka aby nie pleśniał i lebiodki dla smaczku ale to już wg uznania...

kwi 26, 2025 21:32

#4 👍👏

kwi 26, 2025 20:42

Karol , 53

#3 Rada dla mniej doświadczonych. Kupiłam kilka lat temu maszynę do pieczenia chleba na Allegro. Moja praca to wrzucenie składników czyli jakieś pół minuty. Maszyna wyrabia ciasto, podgrzewa aby ładnie urosło i piecze. Nie tylko chleb ale też świetne ciasta drożdżowe. Można ją nastawić tak aby upiekła chleb na ramo i wtedy budzi nas zapach świeżego chleba.. Zapłaciłam za nią kilka lat temu niewiele ponad 100 zł a przez te lata sprawiła się znakomicie. Można też chleb wyrobić w maszynie i przełożyć do foremki. Taka opcja dla panów.

kwi 26, 2025 20:26

#1 Dosyć kasy wyszedł. Fajnie

kwi 26, 2025 19:58