wypróbowałem modyfikację żura z wyciskaną do niego biało kiełbaso. Teraz tylko tak będę robił ;)

Dobra
Komentarze (9)
napisał  

#6 Ja bym nie zjadl od Ciebie . Bo podejrzewam że grzebiesz w dupie w nosie w jajach , w sensie kiedy pichcisz ....hmmm mylę się?

mar 26, 2024 09:46

#5 ojp, chcę coś takiego

mar 26, 2024 09:22

Rhodes, 63

#4 Z całym szacunkiem dla tradycji... wolę "normalną" biełbanę w żurku, niż białą...

mar 26, 2024 09:22

Theo, 42

#3 znalazłem przepis w którym jakiś koleś robił żurek "metodą swojego dziadka" czyli po podsmażeniu boczku wlewał bulion i do gotującego się bulionu wyciskał białą kiełbasę a potem dodawał zakwas i dalej gotował. Oczywiście dużo czochu, chrzanu i majeranku :)

mar 26, 2024 09:17

#2 Super:clap:

mar 26, 2024 09:15

Tarcia, 58